Workshops / Cursus 4 dagdelen / Kinder workshop feest


Wij verzorgen gedurende het jaar diverse workshops.

  • De workshops worden gehouden bij de Bloemendeel.
  • Dagdelen en tijden zijn in overleg.
  • Een drankje en een hapje zijn aanwezig.
  • Minimale deelname van 5 personen. Maximaal 8 deelnemers zodat we elkaar de ruimte kunnen geven. 
  • U kunt de workshop uitbreiden met een High Tea of Lunch in ons tuinhuis.

De workshops worden gegeven in het tuinhuis. Wij verzorgen ook workshops op locatie, minimale deelname van 10 personen
Workshop met eigen groep deelnemers: Op aanvraag kunt u een workshop inplannen, minimaal 5 personen en maximaal 12 personen.

Onze workshops

Workshops: NAJAAR

Vanaf september beginnen we met de workshops voor het najaar. We gaan een vierkant opmaken met herfstmateriaal wat mooi kan indrogen. In het midden is deze open: hier kan je eventueel zelf een kaars/windlicht in zetten. Op de foto is het bloemstuk niet opgemaakt met materiaal van het najaar. Kosten € 42,50

Open inschrijving: 

Donderdag 12 oktober om 19.30 uur. Er is nog plek voor 1 persoon.

Vrijdag 24 november om 13.00 uur. Om 15.00/15.30 uur is er een high tea achteraan. Hier kunt u zich ook voor opgeven (niet verplicht). Er is nog plek voor 3 personen.

Ben je met minimaal 5 personen dan kunnen we in overleg een datum plannen.

Workshop voor kinderen

De Bloemendeel is een gezellige locatie voor een kinderworkshop. De workshops worden gegeven in ons tuinhuis. Er zijn diverse mogelijkheden voor het maken van bloemstukken.

We beginnen met het maken van de ondergrond en vullen dit met groenmateriaal. Daarna is er tijd om buiten te spelen met de dieren en diverse spelmaterialen. Als iedereen uitgewaaid is gaan we verder met de bloemen te verwerken in het bloemstuk. Daarna decoreren we het bloemstuk met vele gedroogde materialen. Iedereen maakt zo zijn eigen bloemstuk zoals hij/zij dat mooi vindt.De workshop duurt ongeveer 2 uur. Tijdens het maken van het bloemstuk krijgt iedereen drinken en wat lekkers.

Wilt u het feest compleet maken dan kunnen de kinderen nog blijven eten. Patat met een snack met als toetje een ijsje. Dit is in ons tuinhuis of bij mooi weer buiten. Er komt dan een klein uurtje bij.

De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Minimum aantal is 6 en maximum 10 kinderen. De prijs voor een kinderworkshop ligt rond de € 19,50 p.p.

Willen de kinderen blijven eten dan komt daar € 6  p.p. bij. Als ouders/begeleiders mee eten, betalen ze dezelfde prijs.

CURSUS: 4 dagdelen per jaar.
Op woensdagavond en vrijdagochtend is er nog plek om deel te nemen aan een cursus.

In 4 lessen maakt u kennis met diverse bloemschiktechnieken. Deze 4 lessen zijn verspreid over het jaar: bv maart, juni, oktober, december.

Dit kan om de volgende de technieken gaan:

  •         Boeketten maken, verschillende stijlen
  •         Bloemstuk maken, horizontaal/verticaal
  •         Bloemstuk met een ijzeren frame
  •         Bloemstuk met een thema

Als er andere technieken zijn die u wilt leren dan kunt u dat aangeven. Neem zelf een pot/schaal mee, deze kunnen wij ook verzorgen. Minimaal aantal deelnemers 5. We starten als een groep compleet is.

Geeft u zich in 2023 nog op dan zijn de kosten: € 130 voor 4 lessen, inclusief materiaal (exclusief pot of schaal). In 2024 betaald u  € 140

Deze prijs geldt alleen als u alle 4 de lessen aanwezig bent. Komt u minder lessen dan betaalt u de prijs van de workshop zoals deze op de site staat.