Workshops / Cursus 4 dagdelen / Kinder workshop feest

Wij verzorgen gedurende het jaar diverse workshops.

  • De workshops worden gehouden bij de Bloemendeel.
  • Dagdelen en tijden zijn in overleg.
  • Een drankje en een hapje zijn aanwezig.
  • Minimale deelname van 5 personen. Maximaal 8 deelnemers zodat we elkaar de ruimte kunnen geven.
  • U kunt de workshop uitbreiden met een High Tea of Lunch in ons tuinhuis.

De workshops worden gegeven in het tuinhuis.

Wij verzorgen ook workshops op locatie, minimale deelname van 10 personen.  

Workshop

WORKSHOP;    ‘Boeketten maken’ 

Donderdag avond 13 oktober om 19.30 uur: VOL   

Nieuwe datum: Woensdag avond 9 november of Donderdag avond 24 november. Er is veel belangstelling voor een avond ‘boeketten maken’ , je leert een boeket op verschillende manieren te maken. Prijs € 32,50 per persoon. 

De workshops voor het najaar: Een Bloementuintje   Woensdag avond 16 november om 19.30 uur. Kleur naar keuze en materiaal van het najaar erin verwerkt. Kosten € 40,- ER IS NOG PLEK VOOR 2 PERSONEN.

WORKSHOP en HIGH TEA kan je ook inplannen vanaf 5 personen. In overleg bekijken we wat voor bloemstuk jullie willen maken en daarna kan je genieten van een heerlijke High Tea met lekkere hapjes die wij zelf maken.

KERST KRANS op stro of ijzerdraad

Dinsdag avond 29 november om 19.30 uur organiseren we een avond kransen maken. Materiaal wat indroogt omwikkelen we om een strokrans van 40 cm (€ 50,-) of een ijzeren ring van 30/40 cm. ( € 45,-). ER IS NOG PLEK VOOR 2 PERSONEN.

KERST WORKSHOP met verse bloemen

De voorbeelden zijn nog in ontwikkeling, toch staat er al een open inschrijf avond in de planning. Vrijdag avond 9 december om 19.30 uur. Er is nog plek voor 4 personen.

Workshop met eigen groep deelnemers: Op aanvraag kunt u een workshop inplannen, minimaal 5 personen en maximaal 8 personen.

Cursus 4 dagdelen

Op dit moment zijn er op verschillende dagen nog plek om deel te nemen aan een cursus: woensdag ochtend en woensdag avond.

In 4 lessen maakt u kennis met diverse bloemschiktechnieken. Deze 4 lessen zijn verspreid over het jaar: bv maart, juni, oktober, december.

Dit kan om de volgende de technieken gaan:

  •         Boeketten maken, verschillende stijlen
  •         Bloemstuk maken, horizontaal/verticaal
  •         Bloemstuk met een ijzeren frame
  •         Bloemstuk met een thema

Als er andere technieken zijn die u wilt leren dan kunt u dat aangeven.

U kunt zelf een pot/schaal meenemen, deze kunnen wij ook voor u verzorgen.

Minimaal aantal deelnemers 5. We starten als een groep compleet is.

Kosten:  € 130,-  voor 4 lessen, inclusief materiaal (exclusief pot of schaal). Deze prijs geld alleen als u alle 4 de lessen aanwezig bent. Komt u minder lessen dan betaald u de prijs van de workshop zoals deze op de site staat.

Kinder workshop / verjaardagsfeest

Kinderworkshop

De Bloemendeel is een gezellige locatie voor een kinderworkshop. De workshops worden gegeven in ons bloemenatelier (de schuur dus). Er zijn diverse mogelijkheden voor het maken van bloemstukken.

 

We beginnen met het maken van de ondergrond en vullen dit met groenmateriaal. Daarna is er tijd om buiten te spelen met de dieren en diverse spelmaterialen. Als iedereen uitgewaaid is gaan we verder met de bloemen te verwerken in het bloemstuk. Daarna decoreren we het bloemstuk met vele gedroogde materialen. Iedereen maakt zo zijn eigen bloemstuk zoals hij/zij dat mooi vindt.

De workshop duurt ongeveer 2 uur. Tijdens het maken van het bloemstuk krijgt iedereen drinken en wat lekkers.

Wilt u het feest compleet maken dan kunnen de kinderen nog blijven eten. Patat met een snack met als toetje een ijsje. Dit is in ons tuinhuis of bij mooi weer buiten. Er komt dan een klein uurtje bij.

De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Minimum aantal is 6 en maximum 10 kinderen. De prijs voor een kinderworkshop ligt rond de € 17,50 p.p.

Willen de kinderen blijven eten dan komt daar € 6,- p.p. bij. Als ouders/begeleiders mee eten, betalen ze dezelfde prijs.